Hoeveel is je oude smartphone nog waard en hoe haal je er het meest uit?

Wat bepaalt de waarde bij een oude telefoon inleveren?

Je oude telefoon inleveren roept natuurlijk de vraag op wat het nog waard is. Grote kans dat je er meer voor terugkrijgt dan je in eerste instantie denkt. Resellers als Verkoopmijntelefoon, Rebuy en GSMLoket bieden vaak een verrassend mooi bedrag. De daadwerkelijke inruilwaarde van je oude smartphone hangt af van verschillende factoren. In deze blog leggen we uit welke dat zijn en geven we handige tips om het maximale uit je oude telefoon te halen. De drie populaire resellers (Verkoopmijntelefoon, Rebuy en GSMLoket) beoordelen je gebruikte telefoon grotendeels op dezelfde aspecten:

  1. Model en merk
    Een oude telefoon inleveren voor geld levert vaak meer op bij nieuwere toestellen dan de oudere modellen. Ook het merk speelt een rol bij het bepalen van de waarde. Apple en Samsung zijn het populairst en behouden daardoor beter hun waarde dan andere merken.
  2. Staat van de telefoon
    Ook de staat van de telefoon telt mee in de waardebepaling. Krassen, barsten of knoppen, die niet werken, zorgen voor een flink lagere prijs. Rebuy koopt zelf helemaal geen gerepareerde toestellen in. GSMLoket deelt de toestellen in verschillende categorieën in: van ‘perfect in orde’ tot ‘direct recyclen’. Bij Verkoopmijntelefoon wordt de staat van de telefoon bij ontvangst vergeleken met jouw opgegeven conditie en op basis daarvan krijg je uitbetaald.
  3. Werking van functies
    Dit aspect valt deels onder de staat van de telefoon. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat alle knoppen het doen, de telefoon nog kan opladen en dat de camera en het touchscreen nog goed werken. Met elke defecte functie lever je in op de waarde.
  4. Opslagcapaciteit
    Bij het inleveren van een oude telefoon voor geld is ook de opslagcapaciteit bepalen. Meer opslag betekent meestal een hogere waarde, ook bij identieke toestellen.
  5. Simlockvrij en accessoires
    Simlockvrije toestellen zijn over het algemeen meer waard en originele opladers of accessoires kunnen ook soms zorgen voor een hogere prijs.

Tips om je oude telefoon meer waard te maken

Er zijn een paar simpele dingen, die je kunt doen om de waarde van je oude telefoon te verhogen. Zorg bijvoorbeeld voor een schone telefoon. Het geeft direct een betere indruk. Zorg dat je stof, vetvlekken en oude screenprotectors verwijderd. Zo kun je jouw oude telefoon inleveren voor meer geld dan wanneer je toestel smoezelig is. Kleine krasjes op het scherm of de achterkant van je telefoon kun je eventueel wegwerken met speciale middelen. Test het wel eerst uit voordat je de hele telefoon ermee bewerkt. Denk er bovendien met verzenden aan dat je een stevige verpakking gebruikt. Zowel Rebuy als Verkoopmijntelefoon en GSMLoket zorgen voor het verzendlabel, maar jij bent als verkoper zelf verantwoordelijk voor de verpakking. Als je telefoon beschadigd raakt tijdens de verzending kan dat de prijs negatief beïnvloeden. Wees bovendien eerlijk over de staat van je oude telefoon als je je oude telefoon gaat inleveren voor geld. Anders het leidt het vooral tot teleurstellingen. Bij Rebuy kun je het toestel wel gratis retour laten sturen als je het niet eens bent met de beoordeling, maar dat voorkom je natuurlijk liever.

Je oude telefoon inleveren voor geld betekent slim vergelijken

Niet iedere reseller biedt dezelfde waarde voor jouw telefoon. Het kan daarom verstandig zijn om de prijsindicaties te vergelijken bij de verschillende inkopers. Soms biedt de een het hoogste bedrag voor een iPhone, terwijl de ander beter scoort op Android-toestellen. Er is ook verschil in de transparantie over wat er met jouw oude telefoon gebeurt: repareren, recyclen of doorverkopen? Ook de voorwaarden voor retourneren verschillen, de beoordelingstijd en de snelheid van uitbetaling. Je oude telefoon inleveren voor geld betekent dus ook slim vergelijken. Met een beetje voorbereiding, een doekje over het scherm en eerlijkheid over de staat van je oude telefoon kun je een leuk zakcentje bijverdienen. Je helpt er bovendien ook het milieu mee.

Plaats een reactie