ReBuy

rebuyReBuy staat bekend als een ‘groene website’ waar gebruikte telefoons op een eenvoudige en veilige manier kunnen worden verkocht. De website is gemakkelijk in gebruik en transparant. Op de site kom je er al snel genoeg achter of jouw toestel in aanmerking komt voor een aankoop door reBuy. Na het beantwoorden van een paar vragen die deel zijn van het aanmeldingsproces, kun je al direct zien hoeveel jouw oude toestel waard is. Het handige aan reBuy is dat je snel geld kunt verdienen met je gebruikte telefoon. Dit is mooi meegenomen voor als je bijvoorbeeld aan het kijken bent voor een nieuw modelletje.

reBuy review

  • Vergoedingen 90%
  • Gebruiksvriendelijkheid 90%
  • Klantenservice 80%
  • Milieuvriendelijk 100%
  • Uitbetalingen 90%

Wat is reBuy?

ReBuy is een Europese marktleider als het gaat om de inname van gebruikte telefoons. De aangekochte goederen worden gerepareerd en/of refurbished. Vervolgens krijgen deze een nieuwe waarde toegekend waarna ze weer klaar zijn voor hergebruik. De website biedt de klant een snelle, veilige en makkelijke manier om tweedehands toestellen door te verkopen. Naast telefoons en smartphones kunnen er ook andere elektronica worden ingeleverd, zoals: laptops, camera‘s en tablets. Maar ook voor de verkoop van je oude audioapparaten, consoles en smartwatches is reBuy bij uitstek de partner die je zoekt.

Hoe werkt het?

Bij reBuy kun je je oude telefoon heel eenvoudig verkopen. Op de website kies je eerst de categorie die voor jou van toepassing is. Wanneer je het gewenste product geselecteerd hebt, word je verder geleid door het verkoopproces. De website doet als het ware het halve werk voor je. Het maken van lastige verkooppagina’s is niet nodig! Dit betekent dat je geen foto’s of beschrijvingen moet uploaden om je telefoon te verkopen.

1. Prijsopgave

Allereerst wordt je gevraagd om een paar vragen te beantwoorden met betrekking tot de conditie van je apparaat. Aan de hand van deze vragen zal de verkoopprijs worden bepaald. Door op ‘In verzendpakket’ te klikken, maak je de verkooporder aan. Je kunt ook heel eenvoudig andere artikelen toevoegen, mocht je meerdere producten willen verkopen. Nadat alle gewenste producten zijn toegevoegd, kun je op ‘Verkoop afronden’ klikken ter bevestiging van je order.

2. De verzending

Nadat je de verkoop van je artikel(en) hebt bevestigd, kun je verder met het verzendproces. Je kunt bijvoorbeeld in ‘Mijn account’ alle transactiegegevens inzien en een verzendetiket aanmaken. Je hoeft hiervoor alleen je adresgegevens in te vullen. Bij ieder pakket dat je opstuurt, moet je het formulier: ‘Voeg-me-toe-aan-je-pakket’ meesturen, inclusief het geleverde overeenkomstnummer. Met behulp van een volg- en IMEI nummer kan de klantenservice je helpen om je pakket te traceren. Je zult in ieder geval altijd een bevestigingsmail ontvangen van reBuy, zodra je pakket binnen is.

3. Beoordeling van je telefoon

ReBuy voert een uitgebreid onderzoek uit naar de kwaliteit van gebruikte telefoons. Ze hebben daarbij een aantal verplichte richtlijnen waarop ze controleren. Zo worden gerepareerde artikelen niet ingekocht. Op die manier kan reBuy de beste kwaliteit garanderen aan nieuwe kopers. Het rapport van dit onderzoek, inclusief de uiteindelijke prijsopgave van je telefoon, heb je ongeveer binnen een week via de mail binnen.

4. Uitbetaling

Nadat je bericht hebt gekregen over de beoordeling van je telefoon door reBuy, ontvang je direct het geld. Het mooie hieraan is dat je niet hoeft te wachten totdat je product is doorverkocht. Indien er een mismatch is met jouw eigen beoordeling van het toestel, zul je een nieuw prijsvoorstel per e-mail ontvangen. Je kunt dan zelf beslissen of je de uiteindelijke prijs wilt accepteren of dat je jouw product liever kosteloos retour ontvangt.

Waarom verkopen via reBuy?

ReBuy biedt een zeer eenvoudige manier om je gebruikte telefoon te verkopen. Via hun site verloopt het verkoopproces gemakkelijk, veilig en snel. De website spreekt voor zich en doet het grootste werk al voor je. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, kun je gebruik maken van de klantenservice, welke altijd klaar staat.

Zaken doen met reBuy is niet alleen gemakkelijk, maar is ook een van de betere opties voor je portemonnee. Allereerst biedt reBuy een eerlijke aankoopprijs. Hoewel de pakketkosten voor eigen rekening zijn, zijn er geen verdere kosten verbonden aan de verkoop of eventuele retourkosten. De verzendkosten worden betaald door reBuy en ieder pakket wordt verzekerd verstuurd.

Door je telefoon aan te bieden op reBuy draag je tevens bij aan de verlenging van de levensduur van elektronische producten. Mocht jouw product niet goed genoeg zijn voor doorverkoop, dan zal reBuy je gebruikte telefoon op een verantwoorde milieuvriendelijke manier recyclen.

Is het betrouwbaar?

ReBuy is een uitstekend bedrijf om gebruikte mobiele telefoon in te leveren. Maandelijks worden er duizenden telefoons bij dit bedrijf ingeleverd. Over het algemeen zijn klanten enthousiast over de snelle service en het klantvriendelijke proces.

Verder treft reBuy organisatorische, contractuele en technische veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de wettelijke bepalingen als het gaat om gegevensbescherming worden nageleefd. De verwerkte gegevens worden beschermd tegen verlies, manipulatie van derden of toegang van onbevoegden. Alle voorwaarden die gesteld worden door Thuiswinkel, vormen onderdeel van het proces dat reBuy gebruikt bij het in- en verkopen van elektronica. Als bewijs hiervoor heeft reBuy een geldig Thuiswinkel-certificaat.

Bovendien kunnen geschillen tussen de consument en reBuy over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot de te leveren producten en diensten, door de consument worden voorgelegd aan de onafhankelijke ‘Geschillencommissie Thuiswinkel’.

Over reBuy

ReBuy is een Europese marktleider als het gaat om de re-commerce van tweedehands elektronica. Het bedrijf is opgericht in 2005 en heeft meer dan tien jaar ervaring in de refurbished markt. Zij kopen en verkopen een ruim assortiment aan elektronische producten. Er worden bij reBuy zo’n 100.000 producten per dag verwerkt door vijfhonderd medewerkers.

De missie van reBuy

Het doel is om de consument bewust te maken van de voordelen van hergebruik. Op deze manier willen zij actief verspilling tegengaan. Hun wens is dat de klant in de toekomst tweedehands telefoons die door professionals worden gerepareerd en refurbished, ook als ‘nieuw’ ervaren.

De meest eco-vriendelijke optie

Iedereen is het ermee eens dat recycling en doorverkoop een milieuvriendelijk alternatief is voor je oude apparaat. De consumentenbond heeft echter aangekaart dat het belangrijk is om te weten waar je gebruikte telefoon uiteindelijk belandt. Wanneer jouw oude smartphone verkocht wordt in een ontwikkelingsland, dan zal het daar gebruikt worden tot je telefoon op is.

Omdat deze landen meestal geen goede inzamel- en recycling mogelijkheden hebben, vergroot je uiteindelijk de kans op afval-en gezondheidsproblemen. Volgens de consumentenbond heeft ReBuy aangegeven dat alle ingekochte smartphones en mobiele telefoons verkocht worden binnen de EU. Dit maakt reBuy een van de meest ecologisch verantwoorde opties.