Hoe werkt het?

Het gaat niet veel anders dan bij een winkel jouw oude toestel inleveren. Je gaat eerst kijken hoeveel geld jouw oude toestel waard is en besluit dan aan wie je deze wilt verkopen. De prijzen van aanbieders kunnen nog weleens verschillen. Meerdere aanbieders checken kan euro’s schelen. Heb je een keus gemaakt? Ga dan akkoord met de voorwaarden van de desbetreffende aanbieder. Voordat je alles in werking stelt zou ik nog wel even doornemen wat er precies geboden wordt.

De verzending

Je geeft jouw gegevens door aan de desbetreffende opkoper. Je zal een een luchtkussen envelop of doosje toegestuurd krijgen of zelf moeten kopen. Dit is afhankelijk van de aanbieder. Je zorgt in ieder geval dat het toestel goed beschermt is en aankomt zoals afgesproken. Bij een hele grote hoeveelheid kan het zijn dat ze bij je thuis worden opgehaald. Heb je jouw toestel goed beschermt ingepakt stuur deze dan op naar het adres dat je door gekregen hebt.

Betaling opkooporganisatie

Na ontvangst zal je al snel weten wanneer je de betaling gaat ontvangen. Bij GSMloket is dat bijvoorbeeld al een dag nadat de ontvangst is bevestigd de betaling wordt voldaan. Enkele andere doen er een paar dagen langer over. Het kan voorkomen dat de betaling minder is. In sommige gevallen werkt het toestel niet zoals aangegeven. Wees altijd eerlijk en correct om een goede afloop te verwachten.